Even voorstellen

Ik ben Paul Aafjes, ben van 1970 en sinds m’n jeugd al gek van timmeren. Door bezichtigingen van kastelen, molens en openlucht musea werd de belangstelling enHuisman_673 interesse voor restauratie al vroeg gewekt.

Na mijn bouwkunde restauratie opleiding heb ik ervaring opgedaan bij verschillende bouwondernemingen.  Ik word nog steeds geboeid door houtconstructies met een hoge mate van ambachtelijkheid.

Noem het toeval of mazzel, maar ik ben in mijn carrière al verschillende malen betrokken geweest bij interessante houtbouwprojecten. Zo heb ik 2,5 jaar mee mogen werken aan de herbouw van het Shakespeare’s Globe Theater in Londen, Engeland. Bij restauratie aannemer Schakel & Schrale heb ik gewerkt aan o.a. scheepsmarinewerf “Willemsoord” in Den Helder, restauratie van de 98 m hoge Vituskerk in Hilversum. De Aghatakerk te Beverwijk en verschillende grachtenpanden in Amsterdam. In 2005 heb ik meegewerkt aan de herbouw van houtzaagmolen het “Jonge Schaap”. Bij Holland jachtbouw kreeg ik de kans om mee te werken aan de bouw van een 62 m. lange tweemaster schoener “Athos”.

Huisman_393In 2009 vroeg Bart Nieuwenhuijs mij om hem te komen helpen met de restauratie van mosterdmolen de Huisman op de Zaanse Schans. Sindsdien hebben we een goede werkrelatie. Ik voel me vereerd deel uit te maken van een select groepje ambachtslieden waarmee we al menig project hebben gerestaureerd en gerealiseerd. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; Pakhuis de Boterton en molenaarswoning de Blijdschap in Zaandijk en de uitkijktoren op de Zaanse Schans.

Scheepstimmerwerk doe ik ook nog regelmatig en voor de particulier realiseer ik  ambachtelijk gebouwde overkappingen, schuren en veranda’s (zie foto’s). Ook het inmeten en maken van trappen doe ik graag.

Heeft u een interessante timmerklus, bel Paul Aafjes dus!